0512 - 77 53 01

SSL wordt de standaard

12 december 2016 Geen categorie, Software geen reacties

Misschien heb je het wel eens gezien, het slotje naast de url. Dit wordt zichtbaar wanneer je een beveiligde verbinding hebt. (SSL) Voor websites die wachtwoorden, persoonsgegevens of betaalinformatie verwerken is SSL noodzakelijk.

Normaliter is internetverkeer openbaar. Alles wat over het internet gaat, kan onderschept worden. Met een SSL-certificaat versleutel je het dataverkeer van en naar je site, zodat derden de verstuurde gegevens niet meer kunnen inzien.

Internet browsers gaan bezoekers waarschuwen, Google plaatst website hoger met SSL

Veel browsers hebben aangekondigd een waarschuwing te gaan tonen bij niet beveiligde website. Dit doen zij om de bezoeker duidelijk te maken dat hun gegevens niet beveiligd is. Ook proberen ze website eigenaars hiermee te dwingen om een SSL certificaat te installeren, met als doel dat alle pagina’s geencrypt worden. Google zet ook in op SSL en gaat website belonen met een hogere ranking.

Verplicht volgens de WBP

Volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) is het verplicht om de informatie van je bezoekers dat via internet wordt verzonden te beveiligen. Deze gegevens kunnen op verschillende manieren worden verzonden, bijvoorbeeld bij een online aankoop of een financiële transactie, maar ook via een simpel contactformulier. In alle gevallen verplicht de WBP tot het beveiligen van deze gegevens.

Als jouw website geen SSL-certificaat gebruikt, dan wordt alle data onbeveiligd over het internet verstuurd. Als gevolg van het onderscheppen hiervan, kan bijvoorbeeld identiteitsdiefstal plaatsvinden. Zodoende dient wettelijk gezien je site te voldoen aan de gestelde veiligheidseisen. De Nederlandse overheid erkent dit, daarom adviseert het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) gebruik te maken van SSL-certificaten.

Het CBP ziet er daarom op toe dat deze wet wordt nageleefd. Boetes bij het niet naleven van de regels kunnen oplopen tot € 4.500,-. Afgezien van deze boete loopt het nalatige bedrijf tevens het risico dat zij aansprakelijk gesteld kunnen worden voor de geleden schade.

Voordelen SSL

 • Met SSL wordt het internetverkeer tussen je site en je bezoekers afgeschermd en beveiligd.
 • Google plaatst websites met SSL-certificaat hoger in de zoekresultaten.
 • De Wet Bescherming Persoonsgegevens verplicht je om de persoonsgegevens van je bezoekers te beveiligen.
 • Bij I-Digital ben je zeker van een snelle validatie en installatie.
 • SSL biedt zichtbare beveiliging in de browser
 • 4096-bits encryptie.
 • Bezoekers krijgen geen browser-waarschuwingen vanwege een onveilige verbinding of certificaat.
 • Een SSL-certificaat verzekert je tegen internetfraude door een fout van de Certificate Authority

Drie soorten SSL certificaten

Er zijn drie soorten certificaten voor je website.

Domein SSL: Certificaten met domein validatie bevatten geen bedrijfsgegevens. Er wordt alleen gecontroleerd of de aanvrager controle heeft over het domein waarvoor het certificaat wordt aangevraagd. Het certificaat wordt door alle browsers vertrouwd en zorgt voor een veilige verbinding met 128/256 bits encryptie.

Organisatie SSL: De certificaten met organisatie validatie bevatten bedrijfsgegevens. De bezoekers van een website kunnen met deze bedrijfsgegevens controleren of ze op de website van het juiste bedrijf zijn. De bedrijfsgegevens worden in het certificaat opgenomen, maar komen niet prominent in beeld zoals dat bij EV certificaten het geval is.

Uitgebreide SSL: Certificaten met uitgebreide validatie (Extended Validation) tonen de bedrijfsnaam in een groene adresbalk en voldoen aan zeer strenge vastgestelde richtlijnen.

Prijzen

 • Domein SSL:  € 25,- per jaar (ex btw)
 • Organisatie SSL: € 50,- per jaar (ex btw)
 • Uitgebreide SSL: € 150,- per jaar (ex btw)

Naast het certificaat moet je website ook aangepast worden op een aantal punten om deze via SSL te laten werken. Kosten hiervoor zijn op offerte basis en afhankelijk van de complexheid van je website.


Bestel hier je SSL certificaat

Over de Auteur

Als achtergrond heb ik ICT, vormgeving en daarna communicatiesystemen gestudeerd. Met deze kennis maak ik websites die goed werken en vindbaar zijn en maak ik grafische producten zoals flyers, brochures en pr-materialen.

Praat mee over dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *