0512 - 77 53 01
social-media

Socialmedia namen vastleggen

10 september 2014 social media geen reacties

Als je een bedrijf start, dan ga je als eerst nadenken over een goede bedrijfsnaam. Als je eenmaal een goede naam hebt bedacht wil je natuurlijk alles omtrent jouw naam zo snel mogelijk vastleggen. Het begint vaak met het domeinnaam en het controleren of de naam nog vrij is bij de kamer van koophandel. Maar ook social media kanalen zijn belangrijk. Misschien gebruik je ze niet direct, maar het zou natuurlijk jammer zijn als ze worden weggekaapt door iemand anders.

Controleren of je social media naam nog beschikbaar is:

Op de handige website namechk.com kun je snel zien of jouw naam nog beschikbaar is bij de grootste socialmedia websites. Nu staan er op de website ook veel socia media kanalen die wij niet gebruiken, daarom geven wij graag advies welke belangrijk zijn:

  • Twitter
  • Facebook
  • Pintrest
  • Vimeo
  • Youtube

Twitter

Met Twitter kun je snel korte berichten van uitwisselen met andere gebruikers. Deze berichten zijn maximaal 140 karakters groot. Een bericht wordt ook wel ‘tweet’ genoemd. Twitter is een sociaal netwerk waarbij je andere twitteraars kunt toevoegen aan jouw account. Dit heet volgens. Je blijft op de hoogte van nieuws van anderen. Naast dat jij anderen kan volgen, kunnen mensen ook jou volgen. Iedere gebruiker verder een eigen timeline waar alle berichten op komen te staan van personen die je volgt. Met Twitter kun je snel een grote groep mensen bereiken. Wel is het belangrijk om actief te blijven op het sociale netwerk. Dit geldt eigenlijk voor alle sociale kanalen.

Facebook

Facebook is wel bekend bij veel mensen. Als bedrijf kun je een eigen pagina aanmaken die gebruikers van het sociale netwerk kunnen ‘liken’. Als iemand je bedrijfspagina leuk vindt, dan ontvangt hij of zij de berichten die je stuurt. Als bedrijf richt je met Facebook dus eigenlijk op particulieren en kopers. Wat belangrijk is bij Facebook is een goede strategie. Waarom zou een iemand jouw bedrijven moeten liken. Wat heb je hem of haar te bieden. Als je alleen aanbiedingen stuurt dan haken veel mensen snel af. Reclame krijgen we tenslotte al vaak genoeg.

Pintrest

Pintrest is een snel groeiend sociaal netwerk. Met Pintrest kun je afbeeldingen en pagina’s pinnen op een muur. Alle items wat je vast pint zijn zichtbaar voor degene die jouw pagina bekijken. Je kunt dus een verzameling maken van interessante items die anders informeren en inspireren.

Vimeo en Youtube

Veel bedrijven zullen niet snel actief zijn op Vimeo of Youtube. Toch is het verstandig om je toch te registreren voord deze kanalen. Als je later een bedrijfsfilm hebt of een video op je website, dan staat het professioneler om via jouw eigen account dit aan te bieden dan een prive account.

Aan de slag met social media

Als je de vastgelegde namen wilt gaan inzetten voor je bedrijf, dan is een belangrijkste vraag: “Wat wil je bereiken?”. Bedenkt vooraf een goede strategie die helpt om je doelen te bereiken. Zonder een idee achter je social media gebruik zal je de gewenste doelen niet bereiken. Social media vraagt namelijk veel tijd en aandacht.


Controleer social media naam

Over de Auteur

Als achtergrond heb ik ICT, vormgeving en daarna communicatiesystemen gestudeerd. Met deze kennis maak ik websites die goed werken en vindbaar zijn en maak ik grafische producten zoals flyers, brochures en pr-materialen.