0512 - 77 53 01

Responsive design


Responsive design zorgt voor een optimale gebruikerservaring

De tijd dat bezoekers een website bekijken uitsluitend via een computer ligt achter ons. Steeds meer mensen bezitten een smartphone of tablet en het aantal bezoeken via deze apparaten groeit dan ook snel. Het is daarom belangrijk dat een website optimaal wordt weergegeven op zowel desktops als smartphones en tablets. Omdat voor alle platformen een speciale website ontwikkelen erg duur is, biedt responsive design een flexibele oplossing.


Hoe werkt responsive design

Responsive design is eigenlijk een slim stukje techniek die wij aan uw website toevoegen. De basis is nog steeds de desktopversie van uw website. De website toont zich dan op de vertrouwde manier zoals uw dat gewent bent. Als bezoekers kiezen om uw website te bekijken via een mobiel apparaat, dan treed het slimme stukje techniek in werking. De techniek zorgt ervoor dat bepaalde content, afbeeldingen en tekst net wat anders worden weergegeven zodat deze optimaal leesbaar blijven op het mobiele apparaat. Op deze manier krijgt uw bezoeker een optimale website beleving.

Voorbeeld desktop, tablet en smartphone

U ziet bij deze afbeelding een website op 3 verschillende apparaten. De eerste is de traditionele desktop versie, de tweede is de tablet versie en als laatste de mobiele smartphone versie. Bepaalde elementen staan op een andere plek zodat de pagina overzichtelijk en goed leesbaar blijft op elk apparaat.


Zonder responsive design moet u in- en out zoomen

Zonder responsive design, wordt uw website verkleind weergegeven op een mobiel apparaat. Om de teksten te kunnen lezen moet u veelal in- en uitzoomen, naar links en rechts scrollen om de inhoud te lezen. Als u wilt dat uw bezoekers meerdere pagina’s lezen van uw website, dan moet uw bezoeker veel extra handelingen doen, met de kans dat u veel bezoekers verliest. Responsive design maakt het bezoekers gemakkelijk en zorgt ervoor dat zij eenvoudig de inhoud kunnen lezen.


Met responsive design krijg u als het ware 3 websites in 1. Dit bespaart kosten en de bezoeker krijgt een goed leesbare website op elk apparaat.

Maak uw website responsive

Wilt u uw website mobiel geschikt maken? Wij komen graag vrijblijvend een offerte.

Vrijblijvende offerte